Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΒΥΚΟΥΧΩΝ ΡΟΔΟΥ ''ΤΟ ΑΘΗΡΙ''


Σύλλογος αμβυκούχων (κάτοχοι άδειας αποπστακτήρα - καζάνι) ιδρύεται στο νησί της  Ρόδου.
Μία προσπάθεια που ξεκίνησε από το χωριό μας, τα Σιάννα και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα χωριά, καταλήξαμε σε μια συγκέντρωση στις 24-11-14, όπου αποφασίστηκε η ίδρυση του συλλόγου. 
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκαν τα παρακάτω.
Επωνυμία του συλλόγου, "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΒΥΚΟΥΧΩΝ ΡΟΔΟΥ ΤΟ ΑΘΗΡΙ", τιμώντας έτσι την λευκή ποικιλία σταφυλιού με τις μεγαλύτερες παραγωγές στο νησί. Έδρα του συλλόγου ορίζεται το χωριό Σιάννα. Ο σκοπός του συλλόγου είναι η σύσφιξη των σχέσεων των μελών, η αρμονική συνεργασία, η ανάδειξη - αντιμετώπιση - επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, η ενημέρωση και η προώθηση του επαγγέλματος και άλλα πολλά. 
Αφού καταλήξαμε στα παραπάνω, διαμορφώσαμε το καταστατικό μας και ορίσαμε προσωρινό συμβούλιο το οποίο θα υπογράψει τα απαραίτητα έγγραφα και αποτελείτε από τους εξής:
Μενεγάκης Κων/νος, Πουλής Ιωάννης, Μανωλάκης Μιχαήλ, Μαστροσάββας Ιωάννης και Παπαμιχαήλ Μερκούρης.Στον σύλλογο προσωρινά συμμετέχουν μόνο κάτοχοι άδειας αποστακτήρα, στο μέλλον όμως θα εγγράφονται και αμπελοκαλλιεργητές. 
Τα 23 μέλη μας μέχρι στιγμής, τα οποία είναι και τα ιδρυτικά είναι τα εξής:

ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ: 
Πετράκης Βασίλειος, 
ΑΠΟΛΛΑΚΙΑ: 
Πουλλής Ιωάννης, 
ΈΜΠΩΝΑ: 
Ζιάκη Τσαμπίκα, Παπαμιχαήλ Μερκούρης, Παπαμιχαήλ Κατερίνα, Αντωνάκης Τριαντάφυλλος, Κωνσταντάκης Σωτήρης, Μανωλάκης Μιχαήλ, Τσουκαλά Τσαμπίκα, 
ΙΣΤΡΙΟΣ: 
Γαριδάκη Έλλη, Ψέλλας Νικόλαος, 
ΚΡΕΜΑΣΤΗ: 
Κλαδάκης Ιωάννης, 
ΚΑΛΑΒΑΡΔΑ: 
Παπαμιχαήλ Στέργος, 
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: 
Κοντογιάννης Εμμανουήλ, 
ΣΑΛΑΚΟΣ: 
Τσοπανάκης Δημήτριος, 
ΦΑΝΕΣ:  
Ρούσσος Τσαμπίκος, 
ΣΙΑΝΝΑ:
 Γιμούκης Κων/νος, Καραντζιά Χριστίνα, Καραντζιάς Γεώργιος, Κουντουράκης Ιωάννης, Κυριακού Κυριάκος, Μαστροσάββας Ιωάννης, Μενεγάκης Κων/νος.


Η επόμενη συνάντηση και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες δημιουργίας του συλλόγου, ορίστηκε για τις αρχές Μαρτίου, όπου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες εκλογές και το πρώτο συμβούλιο. Παράλληλα, θα επιλεγούν τα μέλη όπου θα μας αντιπροσωπεύουν στην ομοσπονδία αμβυκούχων Ελλάδος, στην οποία και έχουμε ήδη εγγραφεί.

2 σχόλια:

  1. Σας εύχομαι΄΄το Αθηρι΄΄να σας φέρει Άσπρες μέρες,!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Παντελή, αυτό ελπίζουμε κι εμείς και ιδρύσαμε τον Σύλλογο.

      Διαγραφή