Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Αποκριάτικο πάρτυ στα Σιάννα.

Ένα τρελό αποκριάτικο πάρτι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή πριν την Καθαρή Δευτέρα, όπως κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιαννών η Βρασία,  όπου οι μικροί μας φίλοι ξεφάντωσαν και διασκέδασαν για αρκετές ώρες. 


Μουσική, χορός, διαγωνισμοί, παιχνίδια, μάσκες, γιρλάντες, χαρτοπόλεμος, δώρα και μπουφές, περιελάμβανε το πρόγραμμα, που ακόμα μια χρονιά έδωσε γιορτινό κλίμα στο χωριό μας και εναλλακτική δραστηριότητα στην νεολαία μας.
Η συμμετοχή από όλους, μικρών και μεγάλων, έδειξε ότι τέτοιες δραστηριότητες τονώνουν την αγάπη, το ενδιαφέρον των κατοίκων για το χωριό τους και σαν Δ.Σ. τους ευχαριστούμε θερμά που στηρίζουν τις προσπάθειες μας.Τα δρώμενα στο χωριό μας δεν σταματούν, γι' αυτό προετοιμαζόμαστε για τα έθιμα του Πάσχα όπου και πάλι θα σας περιμένουμε όλους.
Το Σάββατο του Λαζάρου με τα Κάλαντα, την Κυριακή των Βαΐων με την μεταφορά οδοιπορικός της εικόνας της Παναγιάς της Σκιαδενής από την Μονόλιθο (4χλμ.) στα Σιάννα, την Μεγάλη Δευτέρα με την επίσκεψη πάλι οδοιπορικός της εικόνας σε όλα τα σπίτια του χωριού και μετά την μεταφορά της στον παραλιακό οικισμό Μονοσύρια και αργότερα στην Κρητηνία (20χιλ.), την Μεγάλη Πέμπτη με το μάζεμα ξερών ξύλων και το άναμμα του Καλαφουνού, την Μεγάλη Παρασκευή με την Ανάβαση στο βουνό Ακραμύτη και στο μοναστήρι του Άη Γιάννη, με τα βεγγαλικά και τα δώρα στους προσκυνητές το βράδυ του Πάσχα στην πλατεία και κλείνουμε με το πανηγύρι και λαϊκό γλέντι στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στην περιοχή Στελίες.
Αναλυτικά οι δραστηριότητες και πληροφορίες γι' αυτές, θα δημοσιεύονται τις επόμενες ημέρες, εσείς δεν έχετε από το να επισκέπτεστε την σελίδα μας συχνά και να ενημερώνεστε.


ΤΟ Δ.Σ. ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου