Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Τα Κάλαντα του Μάρτη


Για άλλη μία χρονιά, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιαννών η Βρασία, η νεολαία και κάτοικοι του χωριού, πραγματοποίησαν και διατήρησαν το έθιμο του Μάρτη.


Αφού από το πρωί μάζεψαν λουλούδια και ετοίμασαν τα λουλουδένια στεφάνια τους, κατόπιν επισκέφθηκαν όλους τους χωριανούς στα σπίτια τους και τους τραγούδησαν τα κάλαντα του Μάρτη,
(ένα έθιμο του χωριού μας με ιστορία πολύ παλιά, μιας και είναι το αρχαιότερο έθιμο του Μάρτη στο νησί της Ρόδου),
σκορπόντας παντού λουλούδια φέρνοντας το μήνυμα της Άνοιξης.


Οι συγχωριανοί μας, μας υποδέχτηκαν με χαρά, τα κεράσματα και τα πειράγματα άφθονα και γενικά υπήρχε ένα γιορτινό κλίμα. Απόδειξη ότι ο λαός μας, δεν θέλει και πολλά πράματα για να διασκεδάσει και κόντρα στο ρεύμα της εποχής, αντιστέκεται με ότι του έχει απομείνει... στην συγκεκριμένη περίπτωση το όπλο μας είναι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ, κάτι που όσο και να προσπαθήσουν οι καρχαρίες του χρήματος δεν πρέπει να μας το πάρουν.


Κατά την διάρκεια των καλάντων ο Σύλλογος μοίραζε αυτοσχέδια κεράσματα και όπως επιβάλλει το έθιμο, συγκεντρώθηκαν αυγά και χρήματα, τα οποία θα διατεθούν όπως κάθε χρόνο για φιλανθρωπικό σκοπό.
Οι δραστηριότητες στο χωριό μας συνεχίζονται, οπότε να επισκέπτεστε συχνά το ιστολόγιο μας ώστε να είστε ενημερωμένοι.

Ευχαριστούμε τους Σιαννίτες και τις Σιαννίτισσες για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν για ακόμα μια χρονιά και ευχόμαστε σε όλους...

ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ & ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ.

Υ.Γ.: Τις επόμενες μέρες το κανάλι μας στο youtube, 
θα ενημερωθεί με το βίντεο απο τα Κάλαντα του Μάρτη... μην το χάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου