Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Συντήρηση & καλλωπισμός στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα.


 

Σε παρεμβάσεις συντήρησης, καλλωπισμού και εξωραϊσμού στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα προχώρησε η Εκκλησιαστική Επιτροπή. Οι παρεμβάσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, θα διακοπούν για τις ημέρες του Πάσχα, θα συνεχιστούν μετά μέχρι το καλοκαίρι και όποιες δεν έχουν ολοκληρωθεί, θα μεταφερθούν για τον επόμενο χειμώνα.  

 

Οι παρεμβάσεις έχουν να κάνουν ως προς το κομμάτι της συντήρησης στην νεότερη Εκκλησία, εξωτερική συντήρηση σαθρών σοβάδων, εξωτερικό βάψιμο, αντικατάσταση τζαμιών (400 στο σύνολο), απομάκρυνση υγρασιών και τόνωση των αγιογραφιών στο εσωτερικό ενώ γίνετε μόνωση κεραμιδιών σε παλιά και νεότερη Εκκλησία. Στο κομμάτι του καλλωπισμού και εξωραϊσμού, δημιουργήθηκαν πετρόχτιστα παρτέρια γύρω από τα δέντρα στο προαύλιο χώρο, νέα ράμπα για ευκολότερη πρόσβαση από τα άτομα με ειδικές ανάγκες, βύθιση σκαλοπατιών και τοποθέτηση κάγκελων για ευκολότερη πρόσβαση στην είσοδο της παλιάς Εκκλησίας, πετρόχτιστη βάση και πεζούλες στον χώρο όπου πραγματοποιήτε το έθιμο του Καλαφουνού το Πάσχα, τοποθέτηση προστατευτικών κάγκελων για την αποφυγή ατυχημάτων στα αποχωρητήρια λόγω του ανισόπεδου των οικοπέδων, κλάδεμα και καθάρισμα των δέντρων και των κήπων.


Παρεμβάσεις που αλλάζουν γενικά την εικόνα της πλατείας και του γύρω χώρου προς το καλύτερο, παρεμβάσεις που ήταν αναγκαίο να γίνουν.


 

Σε συνδυασμό με την συντήρηση που υλοποιήθηκε πέρυσι στην παλιά Εκκλησία, μετατρέποντας την σε επισκέψιμο εκθετήριο παλαιών Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, τα οποία έχουν μεγάλη ιστορική αξία, οι επισκέπτες που θα περάσουν από το χωριό μας, θα αντικρίσουν μια πάρα πολύ εντυπωσιακή και ανανεωμένη εικόνα.
 

Συγχαρητήρια στην Εκκλησιαστική Επιτροπή για αυτή της την σκέψη και εκτέλεση των εργασιών. Ενέργειες τέτοιες, βοηθάνε στην μετάδοση καλύτερης εικόνας του χωριού μας από χρόνο σε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου