Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή παραίτησης τοπικού προέδρου          ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ
            Σιάννα 16/10/13

                    Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Στο ξεκίνηµα της κοινής µας πορείας βάλαµε σαν πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη της Ρόδου, λειτουργόντας µε συντονισµένες ενέργειες. Αυτή
λοιπόν η κοινή προσπάθεια που βασίστηκε στη συλλογικότητα και στη
δηµιουργικότητα πρέπει στις δύσκολες αυτές στιγµές που βιώνει η πατρίδα µας να διαφυλαχθεί µε κάθε τρόπο.
Σε προσωπικό επίπεδο, από τη θέση µου, αυτή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σιαννών, λυπάµαι που εγκλωβισµένος εδώ και 3 χρόνια στα δίχτυα της γενικότερης διοικητικής και οργανωτικής σύγχυσης που επικρατεί στους συνεργάτες σας που διοικούν την Ενότητα Αταβύρου, κυρίως τον κο Πάλλα Αγαπητό, αδυνατό να προσφέρω αυτά που θα επιθυµούσα στους συµπολίτες µου, (απλά προβλήματα καθημερινότητας), από τη θέση την οποία κατείχα και για τον λόγο αυτό ζητώ απ' αυτούς ταπεινά συγνώµη και τους ευχαριστώ που µε εµπιστεύθηκαν µε την ψήφο τους.
Επειδή δεν διακατέχοµαι από ίλιγγο εξουσίας, αρνούµαι να υπηρετήσω από τη θέση του Προέδρου αυτήν την δίχως διέξοδο πολιτική που μας οδηγεί σε σκοτεινά μονοπάτια, στα οποία μοναδικό κριτήριο έχουν την συλλογή ψήφων.
Για τους παραπάνω λόγους, νιώθω την ανάγκη να αποχωρήσω από την
θέση του Προέδρου της Τοπικής κοινότητας Σιαννών, υποβάλλοντας δια της παρούσης 
επιστολής την παραίτησή µου.
Θέλω με την παρούσα επιστολή, να ευχαριστήσω θερμά τους υπαλλήλους και τα συνεργεία της Ενότητας Αταβύρου για την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά και για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλους αυτούς τους μήνες.  
Με εκτίμηση
Μενεγάκης ΚωνσταντίνοςΘΕΜΑ:  Ποιες είναι οι ‘’απαιτήσεις’’ στην Τοπική κοινότητα Σιαννών .
Μετά από 3 χρόνια στην θέση του Προέδρου, οι προφορικές, τηλεφωνικές και έγγραφες εισηγήσεις μου είχαν σχεδόν πάντα το ίδιο αποτέλεσμα. Με τις δικαιολογίες, δεν έχουμε προσωπικό, δεν έχουμε χρήματα και τα μηχανήματα έχουν ζημιές, η επίλυση τους, με ευθύνη του υπεύθυνου χωρικού Αντιδημάρχου, ήταν ακατόρθωτη. Παρότι καθημερινά ενοχλούσα τους πάντες, η αδιαφορία τους έχει ως αποτέλεσμα την σημερινή κατάσταση. Μερικές από τις εισηγήσεις μου, που απαίτησα με σθένος και ήρθα σε καθημερινή σύγκρουση, είναι οι εξής:
1)Αγροτική οδοποιία.
α. Δρόμοι απροσπέλαστοι, β. Κουνέτες κλειστές που προκαλούν μεγαλύτερες ζημιές στους δρόμους μετά από βροχοπτώσεις, γ. ελλιπείς επιχωμάτωση
2)Καθαριότητα.
α. Σοκάκια ασκούπιστα, β. χόρτα σε όλο το χωριό, γ. σκουπίδια, δ. ακλάδευτα δέντρα, ε. βρύση χωριού ακαθάριστη, στ. άβαφτοι κοινόχρηστοι χώροι, ζ. Χώροι Κοιμητηρίου, η. τοποθέτηση μόνιμου υπαλλήλου, θ. πλύσιμο και αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων.
3)Ύδρευση
α. Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού 100 μέτρων σε σημείο που προκαλείτε καθίζηση μετά από βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να έχουμε συνέχεια ζημιές, β.Αντικατάσταση αγωγού από σωλήνα αμιάντου 250 μέτρων γ. Καθαρισμός και συντήρηση δεξαμενών - πηγών(αντικατάσταση καπακιών,καθάρισμα γύρω χώρων)
4)Αποχέτευση.
α. Αποκατάσταση ζημιών σε καπάκια φρεατίων του κεντρικού αγωγού τα οποία είναι εντελώς ανοιχτά, β. Συντήρηση και καθαρισμός δικτύου για την αποφυγή συχνών βουλωμάτων
5) Άρδευση.
α. Αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο άρδευσης στην περιοχή Κεραμί, (σπάσιμο δικτύου και τοποθέτηση μειωτήρα) ώστε να τεθεί η γεώτρηση σε λειτουργία, β.Πρόσληψη υδρονομέα για την δημιουργία κατάσταση με σειρά ποτίσματος.
6)Χώροι στάθμευσης.
Δεν έχουμε δει ζεστά το θέμα με την ενοικίαση ή αγορά οικοπέδων εντός του χωριού για την δημιουργία χώρων στάθμευσης ώστε να τονωθεί η τοπική οικονομία κατά τους τουριστικούς  μήνες
7)Χωματουργικά μηχανήματα.
α. Για την διάνοιξη ρυακιών, β. Διαπλάτυνση αγροτικών δρόμων.
8)Προμήθεια υλικών.
α. Ασφαλτικό υλικό για την αποκατάσταση ζημιών εντός χωριού, β. Οικοδομικά υλικά για μικρές παρεμβάσεις εντός χωριού
9)Τοιχίο στήριξης δρόμου.
Στην περιοχή Λακκί σε επικίνδυνο σημείο, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.
10)Δημόσιες τουαλέτες.
Πλήρης ανακαίνιση των δημοσίων τουαλετών για την λειτουργία τους κατά τους θερινούς μήνες και σε εκδηλώσεις του χωριού.
11)Τοποθέτηση πλαστικού τάπητα.
Στην παιδική χαρά για την ασφάλεια των παιδιών
12)Κοινοτικό γραφείο.
Ανακαίνιση, προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού και επαναλειτουργία αυτού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χωριανών
13)Εκπόνηση μελετών.
Για ασφαλτοστρώσεις, για επέκταση δικτύων άρδευσης, για επέκταση πλακόστρωτων, για διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, για εναλλακτικές μορφές τουρισμού (ορειβασίας, μονοπατιών, αρχαιολ. Χώρους, ποδηλάτου κ.α.).
14)Αδέσποτα ζώα.
Την παγίδευση των ζώων και την οριστική επίλυση του προβλήματος


Παρόλα αυτά κάποιες ενέργειες μου, έχουν αποτέλεσμα όπως:

1)Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την μεταφορά του νερού από τις Στελίες, στο Λακκί και στα Μονοσύρια.
2)Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές και τέθηκε σε λειτουργία ο Βιολογικός καθαρισμός.
3)Τοποθετήθηκε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην πλατεία για την σύνδεση του δημοτικού φωτισμού.
4)Έγκριση και ολοκλήρωση μελέτης για την συντήρηση του σχολικού κτηρίου.
5)Προμήθεια και τοποθέτηση πινακίδων ΚΟΚ για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
6)Δημιουργία εθελοντικής ομάδας πυρασφάλειας από μέλη του χωριού.
7)Μελέτη από μηχανικούς του Δήμου για την οριοθέτηση του ποταμού στα Μονοσύρια και άμεση αποκατάσταση του από ιδιωτικά μηχανήματα.
8)Αντικατάσταση υπάρχουσας αντλίας με μεγαλύτερη στην γεώτρηση Καλυκαντή για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών.
9)Έρευνα στο κτηματολόγιο για ιδιοκτησίες οικοπέδων, ώστε να προσεγγίσουμε τους ιδιοκτήτες για πιθανή αγορά ή ενοικίαση αυτών, για δημιουργία χώρων στάθμευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου