Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

10η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΣΟΥΜΑΣ ΣΤΑ ΣΙΑΝΝΑ

Σε ένα εθελοντικό - πολιτιστικό γεγονός, η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η καταξιώση και η αντοχή στον χρόνο.Το όραμα ή η απουσία οράματος καθορίζει ανάλογα και την πίστη που χαρακτηρίζει μια συλλογική προσπάθεια και επειδή εμείς στα Σιάννα, η ''παρέα'' με το όραμα, το πείσμα, τις αντοχές και με μοναδικούς σκοπούς να αναδείξουμε το χωριό μας και τα προϊόντα του, δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ γεγονός της Ρόδου, την Γιορτή μελιού και σούμας, μια παρακαταθήκη για τους νεότερους πολυ σημαντική. Το δυσκολότερο δεν ήταν να πετύχουμε τον σκοπό μας, το δυσκολότερο είναι να παραμείνουμε στον αφρό και αυτο θα γίνει μόνο με την εθελοντική συνδρομή ΟΛΩΝ ΜΑΣ, είτε σε εργασίες, είτε οικονομικά, είτε σε ιδεες, σε οτι μπορεί να βοηθήσει ο καθένας. Σε μερικές μέρες, θα διοργανώσουμε αισίως την 10η γιορτή μας και παρακάτω κάνουμε μια φωτογραφική αναδρομή στις προηγούμενες εκδηλώσεις για να σας βάλουμε στο κλίμα.

1η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΣΟΥΜΑΣ 2003
2η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΣΟΥΜΑΣ 2004
3η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΣΟΥΜΑΣ 2006


4η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΣΟΥΜΑΣ 2007

5η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΣΟΥΜΑΣ 2008
6η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΣΟΥΜΑΣ 2009


7η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΣΟΥΜΑΣ 2010


8η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΣΟΥΜΑΣ 2011 9η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΣΟΥΜΑΣ 2012 

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη 1999, ο εθελοντισμός θεωρείται χρήσιμος όσο ποτέ άλλοτε για την επίλυση κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών, ανθρωπιστικών και ειρηνευτικών ζητημάτων και είναι η ατομική συνεισφορά που δεν σχετίζεται με κέρδος, αμοιβή ή καριέρα, αλλά στοχεύει στην ευημερία των συνανθρώπων ή του συνόλου της κοινωνίας. 
Η ρίζα της λέξης είναι λατινική (voluntas: θέληση).
Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικο-οικονομικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας.
 Συνδυάζει «τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου».
 Τα αποτελέσματα μίας εθελοντικής δράσης είναι άμεσα και  ο εθελοντισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνειδητοποιήσεις ότι πραγματικά έχεις τη δύναμη να κάνεις τα πράγματα καλύτερα.  
Ευθύνη δικιά μας είναι αυτούς τους δύσκολούς καιρούς να προωθήσουμε το αίσθημα της εθελοντικής προσφοράς στους νεότεορυς, για να συνεχίσουν να υπάρχουν εκδηλώσεις σαν την 
ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΣΟΥΜΑΣ
Ένα από τα  βασικά προβλήματα του εθελοντισμού είναι η δυσκολία  εξεύρεσης χρόνου, με λίγη καλή θέληση όμως, χρόνος υπάρχει, για να φτάσουμε τελικά να μπορούμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές κάτι που να είμαστε υπερήφανοι.
Καλή αντάμωση λοιπόν στις 10 Αυγούστου για το γλέντι
''αλλά και πρίν και μετά την εκδήλωση''


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου