Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Τσικνοπέμπτη στα Σιάννα.
ΚΑΜΟΥΖΕΛΕΣ
Κόντρα στις δύσκολες μέρες που περνάμε σαν λαός και με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης με βροχή, αέρα και τσουχτερό κρύο, η νεολαία του χωριού υπό την καθοδήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου πραγματοποίησαν ένα έθιμο του χωριού, το οποίο είχε αρκετά χρόνια να γίνει, τις Καμουζέλες.

Μασκαρευτήκαμε όλοι μας, επισκεφθήκαμε όλα τα σπίτια του χωριού και ξεσηκώσαμε τους πάντες με τις ντουντούκες που ηχούσαν σε όλους τους δρόμους. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ήμασταν 19 άτομα με κάθε είδους στολή, γιατρός, παπάς, καλογριά, Μεξικανός, φαντάρος, μωρό, πυροσβέστης, Άραβας, μάγειρας, φούρναρης, Οβελίξ, πειρατίνα κ.α.
Περάσαμε ένα διασκεδαστικό απόγευμα, αναβιώσαμε ένα έθιμο και δώσαμε χαρά στους συγχωριανούς μας και αυτό δεν το λέμε εμείς, το είδαμε ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους αφού γέλασαν με την ψυχή τους αλλά και στα κάθε είδους κεράσματα που μας πρόσφεραν απλόχερα. Συγχαρητήρια σε όλους και να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και αγάπη για το χωριό μας, ώστε να του δίνουμε ζωή, κάτι που το έχει μαγάλη ανάγκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου