Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Αυτό θα πει ΣΙΑΝΝΑ !!!

Άψογη οργάνωση, φοβερό πρόγραμμα, τρελό κέφι, τέλεια βραδιά
8Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΜΑΣ !!!
Για άλλη μια χρονιά, σε ένα τόσο μικρό χωριουδάκι σαν τα Σιάννα, αποδείξαμε πόσο μεγάλα πράγματα μπορούμε να κάνουμε όταν υπάρχει ομόνοια μεταξύ των μελών και πνεύμα εθελοντικής προσφοράς για το χωριό μας.


Οι φίλοι επισκέπτες που τίμησαν την προσπάθεια μας με την παρουσία τους το Σάββατο βράδυ, μας αντάμειψαν για τον κόπο μας. Με πρόχειρους υπολογισμούς, η εκτίμηση είναι ότι πάνω από 5.000 άτομα πέρασαν από το χωριό, απολαμβάνοντας τα χιλιάδες χειροποίητα γλυκά με μέλι που έφτιαξαν οι χωριανοί όπως λουκουμάδες - τηγανίτες - χαλβάδες - μελεκούνια - γιαούρτι, σούμα άφθονη από τον αποστακτήρα που λειτουργούσε, μέλια από τους παραγωγούς και πλούσια εδέσματα που περιείχε το μενού της βραδιάς.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την παρουσίαση του βιβλίου ''Τα Σιάννα της Ρόδου'' του Διακογεωργίου Παντελή που την έκανε ο δημοσιογράφος Μιαούλης Αριστείδης. Ακολούθησαν τα χορευτικά, με πρώτο του χωριού μας το οποίο με μόνο 20 μαθήματα κάτω από τις οδηγίες του δασκάλου και φίλου Ανδρουλάκη Θοδωρή, κατάφερε να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με 7 χορούς από την Δωδεκάνησο (βλάχα Χάλκης, σούστα Σύμης, μηχανικός, ροδίτικο πηδηχτό, ζερβό Καρπάθου, τούρκικο και Σιαννίτικη σούστα).Δεύτερο χορευτικό ήταν από τον σύλλογο Έμπωνας με δύο τμήματα και τέλος από τον σύλλογο Αρχίπολης. Γύρω στις 22.30 όμως, η φωνή και λύρα του Μπικάκη μας απογείωσε στην κυριολεξία με την ''πτήση'' να διαρκεί ... μέχρι το πρωί. Η πίστα συνέχεια γεμάτη και όπως αποδείχτηκε, πολύ μικρή !!! αφού ο κόσμος αναγκάστηκε να βγει στον δρόμο να χορέψει, σχηματίζοντας μια ουρά .... 150 μέτρων. Τα συγχαρητήρια είναι πολλά και για πολλούς, για τους χωριανούς που διάθεσαν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους, από τον χρόνο των οικογενειακών τους στιγμών, από την εργασία τους, για τους συλλόγους που συμμετείχαν με τα χορευτικά τους, για τους χορηγούς που μας στήριξαν οικονομικά σε μια δύσκολη εποχή για όλους, για τον φίλο πλέον Στέλιο με την ορχήστρα του που μας χάρισε μια καταπληκτική βραδιά αλλά και για όλους όσους ήρθαν, γιατί χωρίς αυτούς όσο καλά και να διοργανωθεί μια γιορτή, αν δεν υπάρχει ανταπόκριση η επιτυχία δεν είναι η ίδια. Με λίγα λόγια, ο συνδυασμός ήταν τέλειος και το αποτέλεσμα ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.Το πρόγραμμα συνεχίστηκε την Κυριακή απόγευμα με τις χειροτεχνίες που συμμετείχαν παιδιά από το χωριό και το ορφανοτροφείο που φιλοξενούσαμε, τα οποία κατασκεύασαν μελισσούλες. Η γιορτή έκλεισε με την θεατρική κωμική παράσταση από τον σύλλογο γυναικών Παστίδας. Μια άξια αναφοράς κίνηση του συλλόγου μας, είναι η συνεργασία που είχε με την εταιρεία Μακεδονικές γραμμές, ανακυκλώνονταν όλα τα κουτιά αλουμινίου, τα πλαστικά μπουκάλια και τα χαρτιά που καταναλώθηκαν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, μια προσπάθεια που καλό θα ήταν να υιοθετήσουν και άλλοι γιατί σκοπός των συλλόγων είναι να προστατεύουν και το περιβάλλον. Η 8η γιορτή πλέον είναι παρελθόν, αφήνοντας μας μια γλυκιά ανάμνηση να μας συνοδεύει, δίνοντας μας δύναμη για να διοργανώσουμε ακόμα καλύτερα την 9η γιορτή με μεγαλύτερη επιτυχία. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Αύγουστο, όπως έχει καθιερωθεί για μια ακόμη καλοκαιρινή απόδραση στα πανέμορφα Σιάννα.
Υ.Γ. ''Η πιο συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή το Σάββατο βράδυ, ήταν όταν αφιερώσαμε το αγαπημένο τραγούδι του φίλου μας Νάνη που δεν βρίσκεται κοντά μας αλλά μας βλέπει από κάπου εκεί ψηλά, τα Γενέθλια του Στέλιου και το σιγοτραγούσαμε όλοι. Γιατί οι πραγματικοί φίλοι, μένουν πάντα μέσα στις καρδιές μας''

Παρηγοριά και ελπίδα μου ήσουν εσύ για μένα,
που να' σαι τούτη την στιγμή που τραγουδώ για σένα.
'' Μπικάκης Στέλιος ''
Φίλε σε ευχαριστούμε

Περισσότερες φωτογραφίες στο:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2101348946743.118925.1636046013
Μαρκάρετε την ιστοσελίδα, κάντε δεξί κλικ και μετά άνοιγμα νέου δεσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου