Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

8η Γιορτή μελιού και σούμας.Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιαννών η Βρασία, συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργανώνει πολλά χρόνια και γνωρίζοντας την προσμονή όλων εσάς, σας καλεί στο φετινό ραντεβού της γιορτής μελιού και σούμας, το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011 και Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 στο γνωστό μέρος, την πλατεία του χωριού.Η εκδήλωση πραγματοποιείται για 8η χρονιά φέτος, με καλεσμένο τον τραγουδοποιό και λυράρη Μπικάκη Στέλιο με την ορχήστρα του.
Το πρόγραμμα ξεκινάει με την παρουσίαση του βιβλίου,
''Τα Σιάννα της Ρόδου'' του Διακογεωργίου Παντελή στις 20.30,
ακολουθούν χορευτικές παραστάσεις από τα τμήματα χορού των πολιτιστικών συλλόγων Έμπωνας, Αρχίπολης, Σιαννών και στην συνέχεια γλέντι μέχρι το πρωί.
Την Κυριακή, το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε παιδιά
με ζωγραφιές, χειροτεχνίες από τις 18.00 και
θεατρική παράσταση στις 20.00 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας.Κατά την διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων, θα μοιράζονται δωρεάν στους φίλους επισκέπτες σούμα, γλυκά με βάση το μέλι όπως τα μελεκούνια, τις τηγανίτες, τους λουκουμάδες, τους χαλβάδες, θα μπορούν να ξεναγηθούν στα μυστικά της απόσταξης αφού θα λειτουργεί καζάνι στον χώρο, θα ταξιδέψουν στην γλύκα του μελιού από τους παραγωγούς που θα έχουν πάγκους με τα προϊόντα τους, διαθέσιμοι να σας δώσουν κάθε πληροφορία για την μέλισσα ενώ θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας, παραδοσιακών εργαλείων και βιβλίου.
Να ευχαριστήσουμε σε αυτό το σημείο, όλους αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους όλα αυτά χρόνια δίνοντας μας κουράγιο να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν οικονομικά παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, τους χορηγούς επικοινωνίας για την διαφήμιση της γιορτής, τον Δήμο Ρόδου, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που μας παραχωρούν τα τραπεζοκαθίσματα τους και τις Σιαννίτισσες - Σιαννίτες που αφιερώνουν όλων τον ελεύθερο χρόνο τους για να στήσουν την εκδήλωση.
Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε ένα κεφάτο Σαββατοκύριακο στο γραφικό χωριό μας, κάτω από την σκιά του Ακραμύτη και το βλέμμα του Αγίου Παντελεήμονα
Σας ευχόμαστε καλά να περάσετε και να θυμάστε:

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, ΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΑΝΝΑ.Τα Σιάννα, απέχουν από την πόλη της Ρόδου 70 χιλιόμετρα ή 80 λεπτά δρόμο με το αυτοκίνητο και μπορείτε να πάτε από την δυτική πλευρά μέσω Ιάλυσου, Κρεμαστή, Παραδείσι, Θεολόγο, Σορωνή, Μανδρικό, Κρητηνία, Σιάννα.
Όσοι επιλέξουν την διαδρομή από τους εσωτερικούς δρόμους του νησιού, μπορούν να πάνε μέσω Φαληράκι, Αφάντου, Κολυμπια, Αρχίπολη, Απόλλωνα, Έμπωνα, Σιάννα με την απόσταση να είναι λίγο μεγαλύτερη, περίπου 90 χιλιόμετρα και 100 λεπτά δρόμο.
Μια ακόμα επιλογή, είναι από την ανατολική πλευρά του νησιού μέσω Αρχαγγέλου, Πυλώνα, Λάρδο, Γεννάδι, Βάτι, Απολλακιά, Μονόλιθο, Σιάννα με την απόσταση από την πόλη της Ρόδου να είναι 120 χιλιόμετρα ή 120 λεπτά.
Καλό δρόμο λοιπόν σε όλους, να είστε προσεχτικοί, οι οδηγοί να αποφεύγουν το αλκοόλ, να τηρείται τον Κ.Ο.Κ. και να φοράτε πάντα ζώνη ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου