Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Τι γλέντι, τι κόσμος, τι γιορτή !!!
7η γιορτή μελιού & σούμας στα Σιάν
να.
Η απόλυτη επιτυχία.
Όπως την αναφέραμε στην διαφήμιση,
γλυκιά και μεθυστική.

Άψογη οργάνωση, τρελό κέφι, άφθονη σούμα, ατελείωτα παραδοσιακά γλυκά
και οι φίλοι επισκέπτες να ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Αντιγράφοντας μια τηλεοπτική διαφήμιση θα έλεγα,
"τι νούμερα είναι αυτά"
 • Κι όμως 3.000 τηγανίτες έγιναν καπνός,
 • κι όμως 10.000 λουκουμάδες εξαφανίστηκαν,
 • κι όμως 50 κιλά χαλβάς αναζητείται,
 • κι όμως 4.000 μελεκούνια ήταν περιζήτητα,
 • κι όμως 110 λίτρα σούμα απογείωσε τον κόσμο,
 • κι όμως τα Σιάννα "βούλιαξαν" από τους 5.000 επισκέπτες.
Γεμάτα τα τραπεζοκαθίσματα, γεμάτοι οι δρόμοι, γεμάτα τα σοκάκια, γεμάτα τα δώματα των σπιτιών γύρω από τη πλατεία. Πρωτοφανή πράματα για τα δεδομένα του χωριού,
ενός χωριού που αριθμεί μόλις 100 μόνιμους κατοίκους.Η αρχή της εκδήλωσης έγινε λίγο μετά τις 21:00 με τον χαιρετισμό - καλωσόρισμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιαννών ο οποίος ήταν ο διοργανωτής, κάτω από τα φώτα των βεγγαλικών που έλαμπαν στον ουρανό.
Αμέσως μετά, την σκυτάλη πήραν τα χορευτικά συγκροτήματα
Το ΔΗ.Κ.Ε.Αφάντου που αποτελείτο από 15 παιδιά και συνοδευόταν από την κυρία Αυγερινού Τσαμπίκα, τον Μορφωτικό - Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Λέρου με 18 παιδιά που συνοδευόταν από τον κύριο Νταλαρή Αντώνη και μας παρουσίασαν ένα καταπληκτικό θέαμα.

Μπαλέτο Αφάντου


Μπαλέτο Λέρου

Η βραδιά άρχισε και τελείωσε τα ξημερώματα με τους ήχους από τις ορχήστρες της Κονιτοπούλου Στέλλας και του Περσελή Σάββα,
οι οποίοι μας απογείωσαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.


Περσελής Σάββας


Κονιτοπούλου Στέλλα

Χορέψαμε, γλεντήσαμε, τραγουδήσαμε, ξεφύγαμε λίγο από τα προβλήματα μας. Βοήθησε φυσικά η σούμα που "κυκλοφορούσε ελεύθερη" στα τραπέζια και στον αποστακτήρα που λειτουργούσε στον χώρο όλο το βράδυ, τροφοδοτώντας το πλήθος συνέχεια με φρέσκο "λολόνερο", που λέμε στα Σιάννα.


Παραδοσιακό καζάνι Μαστροσάββα Ιωάννη

Τα μελένια γευστικά ταξίδια συνέχιζαν όλο το βράδυ στους πάγκους τον ντόπιων μελισσοκόμων οι οποίοι πρόσφεραν μέλι σε ποικίλες γεύσεις, ανθόμελο, θυμαρίσιο, πευκόμελο και έρρικα, ενώ παράλληλα ενημέρωναν για την θρεπτική αξία του και την φροντίδα που χρειάζεται το μελίσσι.


Αφοί Θεοδωράτοι Αιμίλιος & Σπύρος


Οικ. Στεργάκης Παντελής


Θεοδωράτος Αιμίλιος & Κουντουράκης Γιάννης


Κοκιαντώνης Μανώλης


Οικ. Μενεγάκης

Όταν ξημέρωσε, πρωί Κυριακής, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το βράδυ, όπου το πρόγραμμα περιλάμβανε χειροτεχνίες, ζωγραφική, παραμύθι και παιχνίδια για τα παιδιά που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση. Μαζί μας ήταν παιδιά από το ορφανοτροφείο θηλέων Ρόδου που είχαμε φιλοξενούμενα και αφού ολοκλήρωσαν τα σταφύλια που κατασκεύασαν στην χειροτεχνία με την Μανιά Γεωργία, άκουσαν το παραμύθι από την Φραγκεσκάκη Χριστίνα.


Η γιορτή ολοκληρώθηκε μπροστά από την σκηνή του θιάσου Αθανασίου. Μικροί μεγάλοι πήραμε θέση και παρακολουθήσαμε την ξεκαρδιστική παράσταση με τον Καραγκιόζη.


Η κούραση όλων όσων συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση της γιορτής, ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ. Η επιτυχία όμως μας ικανοποίησε ηθικά και μας έδωσε κουράγιο για να είναι η 8η γιορτή του χρόνου, ακόμα καλύτερη, ακόμα μεγαλύτερη.


Για να πετύχει όμως η γιορτή, συνεισφέραν πολλοί παράγοντες.
Εκτός την άψογη οργάνωση από τα παιδιά του συλλόγου και την τέλεια βραδιά του Αυγούστου, η βοήθεια από τις υπηρεσίες αποτέλεσαν τον κορμό της επιτυχίας.
Ευχαριστούμε λοιπόν τον Δήμο Αταβύρου, συγκεκριμένα τον Δήμαρχο κύριο Τσουκαλά Νίκο ο οποίος παρόλο που απουσιάζε για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους, δεν μας ξέχασε και μας έστειλε τον χαιρετισμό του πρίν την εκδήλωση, τις Αντιδημάρχους κυρίες Καραγιάννη Δέσποινα, Μαστροσαββάκη Ματίνα, για την συνεργασία που είχαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες, παραχωρώντας μας συνεργεία και υλικά του δήμου προς χρήση. Η οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Αταβύρου, είναι από τα πολυτιμότερα εργαλεία στα χέρια μας. Στο πλευρό μας φέτος στάθηκε και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου με τον Νομάρχη κύριο Μαχαιρίδη Ιωάννη, τον Αντινομάρχη κύριο Χατζηδιάκο Φώτη και την κυρία Φάκκα Τζένη η οποία κίνησε όλες τις διαδικασίες μέσω του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου, μας κάλυψαν την διαφήμιση και προβολή της εκδήλωσης, εκ τυπώνοντας έντυπα και τυπώνοντας μπλουζάκια.


Καλά όλα αυτά, αλλά η εκδήλωση χρειαζόταν την απαιτούμενη προβολή και την βρήκαμε στους χορηγούς επικοινωνίας τους οποίους και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμά. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ραδιόφωνο Λυχνάρι πρόσφερε τις υπηρεσίες του δωρεάν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ και ο ΤΟΠ FM Δωδεκανήσου πρόβαλε την εκδήλωση.
Στον τηλεοπτικό κόσμο, ο σταθμός RED, Ίριδα και Θάρρι έβαλαν στα σπίτια των τηλεθεατών όλες τις πληροφορίες και τις ομορφιές της γιορτής μας.
Ο έντυπος τοπικός τύπος ήταν όπως συνήθως θερμός υποστηρικτής μας, με τις εφημερίδες Πρόοδο και Ροδιακή να μεταφέρουν μέσα στα φύλλα τους σε όλη την Ρόδο, την γλυκιά και μεθυστική εκδήλωση.
Την πολύτιμη βοήθεια τους πρόσφερα οι ναυτιλιακές εταιρείες, Δωδεκάνησος Sea way και Blue star με την μεταφορά του χορευτικού μπαλέτου Λέρου με μειωμένες τιμές. Την ιατρική κάλυψη της εκδήλωσης μας πρόσφερε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ρόδου, η πυρασφάλεια καλύφθηκε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Απολλώνων και τους Εθελοντές Πυροσβέστες Αταβύρου, ενώ ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών παρευρέθει με μια ομάδα του για να αναδείξουν το έργο τους και να ενημερώσουν τον κόσμο. Όπου και αν απευθυνθήκαμε για βοήθεια, μας την πρόσφεραν χωρίς προβληματισμό, όπως ο Πολιτιστικός Όμιλος Μονολίθου "Η Νέα Ζωή" όπου μας παραχώρησε προς χρήση τα τραπεζοκαθίσματα του και τους ευχαριστούμε πολύ.


Σύλλογος Αιμοδωτών Ρόδου

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών

Σε τοπικό επίπεδο, ευχαριστούμε θερμά τις Σιαννίτισες και τους Σιαννίτες που συμμετείχαν στην παρασκευή των γλυκών, στο στήσιμο της εκδήλωσης, στο μαγείρεμα των φαγητών, αλλά και στις προσφορές τους σε μέλι και σούμα που χρειάστηκαν για τις ανάγκες του Συλλόγου.Επειδή πάντα, ο χρηματικός παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο, το ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε στους πάμπολλους χορηγούς μας, που μας κατέπληξαν με την συμμετοχή τους και την αγάπη που αγκάλιασαν την προσπάθεια μας, προσφέροντας μας τον "οβολό"τους. Παρακάτω θα τους δείτε αναλυτικά, έναν προς έναν, οπότε αν κάποια φορά χρειαστείτε κάτι, να τους προτιμήσετε.
Για το τέλος, αφήσαμε τους επισκέπτες που έκαναν τον κόπο να έρθουν στο χωριό μας και να τιμήσουν με την παρουσία τους την προσπάθεια μας, δίνοντας μας κουράγιο να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και να γινόμαστε καλύτεροι. Δεσμευόμαστε, ότι τυχόν λάθη που υπήρξαν το βράδυ του Σαββάτου 7 Αυγούστου 2010, θα εντοπιστούν και θα διορθωθούν για να μην ξανά επαναληφθούν στην επόμενη γιορτή. Εάν επιθυμείτε, αφήστε μας τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας επώνυμα παρακάτω, για το πως είδατε από την δική σας πλευρά την εκδήλωση μας. Η άποψη σας θα μας βοηθήσει σημαντικά.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
και ευχή μας, να είμαστε όλοι καλά και να τα ξαναπούμε του χρόνου τον Αύγουστο που
ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΑΝΝΑ !!!

5 σχόλια:

 1. Πάντα τέτοια εύχομαι
  Με επιτυχίες μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το να πω συγχαρητηρια ειναι πολυ λιγο μπροστα σε αυτο που ειδαν τα ματια μου εκεινη τη βραδια !ΗΤΑΝ
  Η ΟΜΟΡΦΗ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΜΕΘΥΣΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΠΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ . ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΝΑ ΑΝΤΑΜΩΝΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΤΙΣ ΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΚΟΡΦΕΣ Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΑΞΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ !!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΙΞΑΤΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ!ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ!<3 <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΩΣΤΗ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΑ Κ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΛΟΚ ....ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!!!!!!!!!!!! ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΙΟΡΤΗ!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ Κ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ....ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!!!!!!ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΑΝΝΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!!!!!!! ΦΙΛΛΑΚΙΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μολις διαβασα την αναρτιση και ως γνησιο ''Σιαννιτοπουλο'' οφειλω να ομολογησω οτι ενιωσα τεραστια συγκινηση και υπερηφανια!!! Πιστευω οτι εκεινο το μαγικο βραδυ της 7ης Αυγουστου ολα ηταν με το μερος μας!!! Αποδειξαμε πως ενα μικρο απομακρυσμενο και ξεχασμενο απο πολλους χωριουδακι ΜΠΟΡΕΙ να κανει θαυματα! καναμε τη διαφορα ικανοποιωντας,ευχαριστωντας και διασκεδαζοντας καλεσμενους οι οποιοι αριθμουσαν αρκετες εκατονταδες (ή μηπως να πω χιλιαδες?) περισσοτερους απο εμας!!! Αποδειξαμε πως οσο και αν καποιοι προσπαθουν να ξεχασουν την υπαρξη μας (εκτος απο τον καιρο των εκλογων..) εμεις ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ! ειμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ δυνατοι και ετοιμοι να αναδεικνυουμε σε καθε ευκαιρια τον τοπο μας και να διαφημιζουμε με τον καλυτερο δυνατο τροπο το ηθος τα εθιμα την παραδοση και τα υπεροχα προΐοντα μας!Ειδικα τα προΐοντα μας! τα οποια ειχαν την τιμητικη τους εκεινη την βραδυα!!
  Υποκλινομαι σε ολες τις υπεροχες Σιαννιτισσες οι οποιες αν και ηδη κουρασμενες απο τον καθημερινο αγωνα και την αδιακοπη καθημερινη δουλεια ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ εδωσαν κατι παραπανω απο τον καλυτερο εαυτο τους και συνετελεσαν ωστε και να πραγματοποιηθει αυτη η γιορτη αλλα και να εχει την επιτυχια που της αξιζει! Επισης οι Σιαννιτες! που χωρις τη δικη τους σωματικη και ψυχικη δυναμη τιποτα απο ολα αυτα δε θα ειχε γινει με τοσο αρτια οργανωση!
  ΜΠΡΑΒΟ στους μεγαλυτερους ΜΠΡΑΒΟ στην νεολαια ΜΠΡΑΒΟ σε ολους οσους βοηθησαν ΜΠΡΑΒΟ στους χορηγους μας ΜΠΡΑΒΟ στις ορχηστρες μας και τελος ΜΠΡΑΒΟ σε ολους εσας που κανατε τον κοπο και τιμησατε με την παρουσια σας το μικρο απομακρυσμενο μας χωριουδακι και δωσατε πνοη και ζωη με το κεφι και την θετικη σας ενεργεια σε εκεινη τη βραδυα,στην πλατεια,στα σοκκακια μας!! και τελος ΜΠΡΑΒΟ και σε σενα Κωστη για την υπεροχη και συγκινητικη αναρτιση!!δε θα μπορουσε να ειχε γραφτει καλυτερα ο παλμος εκεινης της βραδυας...
  Ας ειμαστε ολοι καλα και τα ξαναλεμε του χρονου γιατι το συνθημα εχει πλεον καθιερωθει: ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΑΝΝΑ!!!!
  ~~Νατασσα Μ.~~

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. TA POLLA LOGIA EINAI FTWHEIA,GI'AYTO ENA MEGALO BRAVO SE OSOUS VOHTHISAN STO STISIMO AYTHS THS AKSEPERASTHS KAI PIO EPITYHIMENHS GIORTHS MAS EWS TORA.AS ELPISOUME KATHE HRONO H GIORTH NA GINETE OLO KAI KALYTERH AN KAI DYSKOLO AFOU SHEDON AGGIKSE TO TELEIO!!!!PAIDIA BRAVO!

  ΑπάντησηΔιαγραφή