Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Δικαίωση του δήμου Αταβύρου! Ήρθε το έγγραφο με το οποίο συνεχίζει το ΕΚΑΒ κανονικά στην Εμπωνα

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010 , αντιπροσωπεία κατοίκων του Δήμου Αταβύρου συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Αταβύρου κ.Νίκο Τσουκαλά κατέλαβαν ειρηνικά και συμβολικά τα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο ενώ έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από αυτήν, προκειμένου να εκδηλώσουν την αντίθεση τους αναφορικά με την σημερινή λειτουργία της μονάδας του ΕΚΑΒ στον Έμπωνα και στα διοικητικά όρια του Δήμου Αταβύρου όπως σχεδιάστηκε επιχειρησιακά από το κεντρικό ΕΚΑΒ.

Το πάγιο αίτημα των δημοτών είναι όχι μόνο η παραμονή του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στον Έμπωνα αλλά και η λειτουργία του σε πλήρη ανάπτυξη με επαρκές πλήρωμα και ιατρικό προσωπικό.


Μετά από πρόταση - λύση που κατέθεσε ο Δήμαρχο Αταβύρου μαζί με ομάδα πολιτών, στον νομάρχη Δωδεκανήσου, στον επικεφαλής του κλιμακίου του ΕΚΑΒ στην Ρόδο ιατρό κ.Σάββα Καραταπάνη, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ.Γιάννη Ροτζιώκο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κ.Παναγιώτη Τζανετή, από τους οποίους ζήτησε την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει, εξετάστηκε και αποφασίστηκε να εφαρμοστεί.
Το ΕΚΑΒ με το αριθ.πρωτ.20808/6-7-2010 έγγραφο του ανακαλεί το με αριθ.10015/10-6-2010 έγγραφο του και αναφέρει ότι ‘’ Το ασθενοφόρο όχημα της περιοχής Έμπωνα παραμένει στο ΚΥ Έμπωνα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων στην περιοχή όλο το 24/ωρο. Η περιοχή των Φανών κατά την καλοκαιρινή περίοδο λόγω της αύξησης των τουριστών , θα εξυπηρετείται σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση’’.
Οι διαδηλωτές, αποχώρησαν λίγο μετά τις 1.30 το μεσημέρι από το κέντρο της Ρόδου, αφού πρώτα πήραν και εγγράφως την διαβεβαίωση του ΕΚΑΒ ότι θα συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, όπως και πριν.

Οι κάτοικοι του δήμου που όλες τις προηγούμενες ημέρες αντέδρασαν στην απόφαση του ΕΚΑΒ και που από νωρίς το πρωί της Τρίτης κατάλαβαν ειρηνικά το κέντρο της πόλης με επικεφαλής το δήμαρχο Νίκο Τσουκαλά, έδειξαν ότι όταν ξέρεις γιατί αγωνίζεσαι, κερδίζεις!

Συγχαρητήρια σε αυτούς τους κατοίκους που προσπάθησαν και για την ΥΓΕΙΑ των υπολοίπων που δεν συμμετείχαν, αλλά και στο θάρρος του δημάρχου με το Δ.Σ. να φτάσουν μέχρι το σημείο να παραιτηθούν από τις θέσεις τους για να πιέσουν την κατάσταση και να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου