Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Κλιμάκιο Εθελοντών Πυροσβεστών.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΤΑΒΥΡΟΥ
2246360199Ιδρύθηκε Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην περιοχή μας, με έδρα το Δημαρχείο Δήμου Αταβύρου, του οποίου ήταν και πρωτοβουλία. Οι Εθελοντές πριν αναλάβουν την εκτέλεση πυροσβεστικών καθηκόντων, εκπαιδεύτηκαν από υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος Ρόδου θεωρητικά και πρακτικά. Η εκπαίδευση περιελάμβανε: Πυροπροστασία, πρόληψη πυρκαγιών, πυρόσβεση, διάσωση, πρώτες βοήθειες, αντιμετώπιση σεισμού - πλημμύρας - τροχαίου ατυχήματος κ.α., χειρισμός πυροσβεστικών μηχανημάτων - αντλιών - συσκευών - ασυρμάτων. Αφού ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση, πιστοποιήθηκε από τους εκπαιδευτές η διαγωγή και η ικανότητα των συμμετεχόντων οι οποίοι εφοδιάστηκαν με την κάρτα του Εθελοντή, που βεβαιώνει την ιδιότητα τους.

Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια για όσους διατηρήσουν την ιδιότητα του Εθελοντή για να είναι πάντα σε ετοιμότητα. Το κλιμάκιο έχει δικό του τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό 2246360199 και θα λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, αφού θα πραγματοποιούν υπηρεσίες οι Εθελοντές, ο καθένας από τέσσερις με πέντε κάθε μήνα και θα είναι αυτοί που θα φθάνουν πρώτοι στα συμβάντα της περιοχής μας για να επεμβαίνουν αλλά και για να ενημερώνουν καλύτερα τι θα αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Σώμα μόλις φθάσει στο χώρο.
Ο σκοπός του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη καθιερώθηκε στην χώρα μας σύμφωνα με τον νόμο Ν.1951/1991, είναι για την ενίσχυση της υπάρχουσας πυροπροστασίας με την εθελούσια συμμετοχή των πολιτών, προορισμός και αποστολή του Εθελοντή είναι η προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών και του Κράτους από πυρκαγιές, θεομηνίες, πλημμύρες, καταστροφές, ενώ το έργο του είναι τιμητικό και άμισθη. Αφού συμπληρωθούν 5 χρόνια Υπηρεσίας, ο Εθελοντής προάγεται σε Αρχιπυροσβέστη και αφού παραμείνει για άλλα 5 χρόνια, προάγεται σε Πυρονόμο.

Από αυτή την ενέργεια δεν θα μπορούσε να λείπει το χωριό μας, με την συμμετοχή και πιστοποίηση 2 Εθελοντών. Στο σύνολο του το κλιμάκιο αποτελείται από 19 άτομα και είναι οι εξής:
1)Ανδριανός Γεώργιος του Ανδρέα
2)Βονάκης Στυλιανός του Ευστάθιου
3)Δ"γιαννάκης Μιχαήλ του Εμμανουήλ
4)Δ"παρασκευάς Ευάγγελος του Εμμανουήλ
5)Δ"παρασκευάς Εμμανουήλ του Παρασκευά
6)Ζιάκης Νικόλαος του Σταμάτιου
7)Καψούλης Ιωάννης του Σκεύου
8)Κοντογιάννης Νικόλαος του Ιωάννη
9)Μανιώτης Γεώργιος του Ιωάννη
10)Μανωλάκης Σταύρος του Στέργου
11)Μαρτάκης Πανορμίτης του Νικολάου
12)Μενεγάκης Κωνσταντίνος του Συμεών
13)Μουζουράκης Βασίλειος του Νικολάου
14)Μουζουράκης Εμμανουήλ του Νικολάου
15)Παπάκης Μιχαήλ του Γεωργίου
16)Σεβδαλάκης Σταύρος του Παναγιώτη
17)Στεργάκης Εμμανουήλ του Πανταλέων
18)Τσουκαλάς Νικόλαος του Εμμανουήλ
19)Φλοσκάκης Ηλίας του Κωνσταντίνου
Ελπίζω να μην υπάρξουν πυρκαγιές και να χρειαστεί να επέμβουμε κάπου, αλλά εάν συμβεί, νομίζω ότι με την εκπαίδευση που λάβαμε, θα είμαστε ποιο προσεχτικοί και αποτελεσματικοί.

1 σχόλιο:

  1. Κατάταξη Ροδιακών Ιστοσελίδων.
    23ος στην κατάταξη των Ροδιακών Ιστοσελίδων ο ΡΟΔΟΣυλλέκτης!!
    Σημαντικές εκπλήξεις έκρυβε η κατάταξη του ροδιακού Internet.
    http://rokar-rokar.blogspot.com/2010/05/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή