Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009

Κυκλοφοριακό πρόβλημα !!!
Κι όμως.......
κυκλοφοριακό πρόβλημα δημιουργείτε καθημερινά στα Σιάννα που οφείλεται στο γεγονός ότι το χωριό φημίζεται για τα προϊόντα του, το μέλι και την σούμα, όπου πολλοί αλλοδαποί επισκέπτες είτε με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είτε με τα λεωφορεία, σταματάνε να τα δοκιμάσουν - αγοράσουν, με αποτέλεσμα να γίνετε χαμός διότι δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι στάθμευσης Για ένα τόσο μικρό χωριό, η επισκεψιμότητα που έχει καθημερινά είναι ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ και πρέπει να το αντιληφθούν όλοι οι κάτοικοι γιατί έτσι τονώνεται η τοπική οικονομία και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις:

"το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο"
δηλαδή όλα είναι ανταποδοτικά και αφού υπάρχει χρήμα, ο ένας δίνει στον άλλον με διάφορους τρόπους, (αγορές, προσφορά εργασίας κ.α.)

Με θέμα λοιπόν το κυκλοφοριακό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009, του Δημάρχου κου Τσουκαλά Ν. και των ντόπιων επιχειρηματιών του χωριού με αντικείμενο τον τουρισμό. Ειπώθηκαν πολλά, συγκράτησα όμως εκείνες που, μαζί με τις δικές μου, είχαν σαν βάση το κοινό συμφέρον όλων. Άποψη δικιά μου και πολλών άλλων είναι ότι πρέπει να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης επισκεπτών, όσο περισσότερες γίνετε. Αυτό θα επιτευχθεί αν βρεθούν χώροι δίπλα από το κεντρικό σημείο του χωριού να σταθμεύουν τα λεωφορεία ώστε να μένει ελεύθερος χώρος για επιβατικά αλλά και για να "περπατάει" ο κόσμος στους δρόμους, να μπουν πινακίδες καθοδήγησης προς τους νέους χώρους στάθμευσης που θα γίνουν για επιβατικά, διαγράμμιση αυτών και να "καταλάβουν" επιτέλους και οι συγχωριανοί μας ότι τις ώρες αιχμής πρέπει να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τους για να ελευθερώνονται οι χώροι και οι δρόμοι. Όλοι ευνοούνται αν κινείται κόσμος στο χωριό ανεξάρτητα αν είναι ιδιοκτήτες μαγαζιού ή όχι. Παράλληλα, για να λέμε και το σωστό, πρέπει και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων να προτιμάνε ντόπια προϊόντα από τους παραγωγούς του χωριού (μέλι, σούμα, λάδι, σταφύλια, κρασί κ.α.) ώστε να ισχύει αυτό που λέμε "το ένα χέρι νίβει το άλλο...." και να ενισχύεται η τοπική γεωργική οικονομία.
Οι υποσχέσεις του δημάρχου για έργα, αλλά και ο ερχομός των Δημοτικών Αστυνόμων που θα διευθετήσουν την κυκλοφορία και την στάθμευση, ελπίζουμε να φέρουν καλύτερα αποτέλεσμα την νέα τουριστική σεζόν γιατί είναι εύνοια για το χωριό ο κόσμος που περνάει και πρέπει να τον εκμεταλλευθούμε σωστά, προς όφελος όλον όμως.Οι φωτογραφίες δεν δημοσιεύονται για να κατηγορήσουμε κανέναν, αλλά για να αναδείξουμε το πρόβλημα και να γίνει αντιληπτό από εμάς και από την Δημοτική Αρχή.
Καλό χειμώνα λοιπόν, με ευχή μια καλύτερη σεζόν του χρόνου και υπάρχει άφθονος χρόνος για όλους να καταλάβουν ότι ένας τόπος ευημερεί, όταν ευημερούν όλοι οι κάτοικοι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου